.




Området


Bofælleskabet ligger i et område med nem adgang til både dagplejere, vuggestuer, børnehaver og skole og vi har gode indkøbsmuligheder på Erritsø bytorv samt 7 minutters kørsel ind til Fredericia centrum og 4 minutters kørsel til E45 og E20. Vi ligger lige midt i naturen med udsigt over Hannerup eng og med stier lige ved siden af os, så der er rig mulighed for at løbe, gå ture og cykle.


Nærmeste strand ligger også kun en lille cykeltur væk, og tager man turen ind til Fredericia finder man den populære Østerstrand.




Fællesfaciliteter


Alle 20 huse er forbundet af det vi populært kalder ”Glasgaden”: en glasoverdækket gade, der er vores fælles gennemgangsareal til fælleshus og ind-/udgang. Glasgaden er også et drivhus og her vokser bl.a. vindruer om sommeren. Her leger børnene, man kan mødes til en lille passiar om stort og småt eller man kan nyde en kop te og læse en bog. Her er lunt fra marts til oktober. Glasgaden bliver brugt som en slags udestue og beboerne kan indrette på arealerne foran deres boliger.


Forenden af glasgaden er vores store dejlige fælleshus placeret med storkøkken, fællessal, vaskeri og indgang til kælderareal. I kælderne har vi kælderrummet, hvor der kan laves yoga, spilles bordtennis, spilles musik og leges.


Stedet har også et fælles værksted.






















    .









Udearealer


På vores udearealer finder man en masse frugttræer placeret rundt på vores store område, shelter med bålplads, gyngestativer placeret rundt omkring og en legeplads. Legepladsen er etableret i samarbejde med naboforeningen Solfang og Grundejerforeningen Toftegårdsparken.

I 2020 havde vi et samarbejde med boligselskabets Energi- og bæredygtighedsansvarlig samt Fredericia kommune hvor vi kiggede på hvad vi kunne gøre af tiltag for at skabe noget mere biodiversitet på vores grønne arealer, og det resulterede bl.a. i at vi fik etableret et større "vildbed" hvor danske hjemmehørende arter har kunnet få sin plads.



Lejlighederne


Vores lejligheder er lyse og venlige og godt indrettet med stue, toilet og køkken i stuen og med værelser på første sal – derudover har de fleste boliger også nogle ekstra kvadratmeter øverst i form af en hems.

Lejlighederne er 2,3 eller 4 værelses lejligheder i størrelse fra 74 - 120 km2.

Det er lejelejligheder som adminstreres under Boligselskabet Fredericia.

Huslejen oplyses på Boligselskabets hjemmeside her.

Der er evt. mulighed for boligstøtte hvis man er berettiget til dette.



Billeder fra en 97 km2 lejlighed med hems

Pionererne


Regnbuens historie starter i begyndelsen af firserne, da en gruppe mennesker i Fredericia begyndte at arbejde for at oprette et bofællesskab.

Ideen var at skabe en boligform som på en lang række områder var et alternativ til de traditionelle. Nøgleordene i det værdi-grundlag som gruppen formulerede var:

social kontakt, kreativitet, ansvarlighed og økologi.


På et tidspunkt delte gruppen sig i to på grund af uenighed om, hvilken ejerform man skulle vælge. Den ene gruppe ønskede andelsboliger og blev siden til Solfang, som er nabo til Regnbuen, og den anden gruppe som ønskede lejeboliger blev til Regnbuen.


De to grupper valgte samme arkitekt, nemlig Niels Madsen som tidligere havde bygget lignende projekter i Randers.

Opgaven bestod i at bygge 20 boliger der så ens ud, men havde forskellig størrelse. Boligerne skulle ligge ud til en glasoverdækket gade for enden af hvilken, der skulle ligge et fælleshus.


Gruppen, der blev til Regnbuen, etablerede et samarbejde med LAB (nu Boligkontoret Fredericia), som stadig er det almennyttige boligselskab, der administrerer husleje mv.






















    .